Wat maakt Gravelbikes zo speciaal?
Gravelbikes zijn voor een groot deel alleskunners. Monteer er een licht setje wielen met racebanden op en je hebt een racefiets die je goed op de weg kunt gebruiken. Kies voor gravelbanden en speel buiten alsof je weer 8 jaar oud bent. En wie een wielsetje steekt dat meer hufterproof is en kiest voor bijvoorbeeld 40 millimeter profielbanden kan ook uit de voeten op een mountainbike parcours. Inderdaad een alleskunner.

Comfort
Bijna alle merken die een Gravelbike op de markt brengen hebben nagedacht over comfort. De één komt met een extra flex in de staande zadelbuis. De andere lost het op met elastomeren aan de bovenkant van de zadelpen. Er worden zelfs aangepaste sturen ontwikkelt. Eigenlijk ontwikkelen alle merken speciale onderdelen die erop gericht zijn ‘de scherpe randjes’ van de ruigere ondergrond eraf te halen.

Comfort wordt ook gezocht in de geometrie waarbij de balhoofdhoek wat minder scherp is. Ook kan de wielbasis van het frame wat langer zijn. Dit geeft meer gang en stabiliteit. helemaal als je ervoor kiest om je fiets met wat Bikepacking attributen aan te kleden.

Bekijk onderstaand ons volledige assortimenten Gravelbikes. Via de Whatsapp website chat kunt u altijd vragen stellen!